ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ
ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΠΑΝΤΟΥ,
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

 

 

 

     

Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.   

  

Η εμπορία ανθρώπων τροφοδοτεί την ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος και απειλεί την υγεία, την ασφάλεια και τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα στον κόσμο.

 

Η ζήτηση για φτηνή εργασία και σεξ στην Ελλάδα την καθιστά βασικό προορισμό για θύματα τράφικινγκ. Η Ελλάδα είναι γνωστή ως “το κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη”, καθώς είναι χώρα διέλευσης και προορισμού για τα θύματα. Εξαιτίας της γεωμορφολογίας της και της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή  Ένωση και συγκεντρώνει το 90% των περιπτώσεων παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Αυτοί οι παράνομοι πρόσφυγες είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες στην εμπορία ανθρώπων.

 

   

Confirmation Content

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Confirmation Content

 

 

   

 

Η εμπορία ανθρώπων είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εγκληματική βιομηχανία στον κόσμο, έχοντας κέρδη πάνω από €135 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

 

 

 

 

 

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

 

ΕΙΔΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ:

  
ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


Ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΥΠΟ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ Ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ.ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ


Ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ, Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ Ή Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ.ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΟΥΣ


ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΚΡΗΣ Ή ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ.ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ


ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

 

   

Confirmation Content

Confirmation Content

Γνωστοί τρόποι διακίνησης

 

 

*Με βάση τα συνολικά δεδομένα και τους επιζώντες A21 βοήθησε.

Confirmation Content

 

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΣ

ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.


1. ΨΕΥΔΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 44,51%
2. ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 11,13%
3. ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ 9,54%
4. ΑΛΛΟ 5,92%
5. ΑΠΑΓΩΓΗ 5,64%
6. ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ 4,19%
7. ΨΕΥΔΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 2,17%

Confirmation Content

 

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΚΟΙΤΑΞΕ ΓΙΑ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ

 

•  Συνοδεύονται από ένα άτομο που τους ασκεί έλεγχο, και δεν μιλάνε για τον εαυτό τους αλλά κάποιος άλλος μιλάει για αυτούς.   

•  Μεταφέρονται από και προς την εργασία τους ή διαμένουν στον χώρο εργασίας τους.   

•  Δεν είναι σε θέση να κρατήσουν τον μισθό τους: παρακρατείται "για ασφάλεια".  Στις περισσότερες περιπτώσεις το άτομο έχει κάποιο χρέος και δουλεύει για την αποπληρωμή του.   

•  Ήρθαν πρόσφατα στην χώρα και δεν μιλάνε την γλώσσα ή γνωρίζουν μόνο λέξεις σχετικές με σεξ ή εργασία.    

•  Μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις κακοποίησης, και ενδείξεις ότι το άτομο στερείται φαγητού, νερού, ύπνου και/ή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

  

•  Φοβούνται να μιλήσουν σε αγνώστους και στις αρχές, καθώς ελέγχονται στενά από τους διακινητές τους. Μπορεί να νιώθουν φόβο, κατάθλιψη και να έχουν υπερβολικά υποτακτική συμπεριφορά.   

Confirmation Content

 

•  Μπορεί να υπάρχουν μελανιές, ουλές και άλλα σημάδια σωματικής βίας και βασανισμού. Τα θύματα εμπορίας ανθρώπων συχνά ξυλοκοπούνται σε μέρη που δεν θα βλάψουν την εξωτερική τους εμφάνιση - όπως η περιοχή που είναι χαμηλά στην πλάτη.

 

•   Εξαναγκάζονται στην χρήση ναρκωτικών από τον διακινητή ή καταφεύγουν σε αυτά για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με τη βία και τη σκλαβιά.

 

•  Μπορεί να είναι δύσπιστοι και καχύποπτοι. Ένα θύμα εμπορίας ανθρώπων μπορεί να συμπεριφέρεται με δυσπιστία σε κάποιον που προσφέρει βοήθεια ή που προσπαθεί να του/της κάνει συζήτηση.   

 

•  Μπορεί να έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο παρά την έλλειψη άλλων βασικών ειδών.   

 

•  Μπορεί να επιδεικνύουν αγάπη προς τον κακοποιό. Είναι πιθανό να έχουν αναπτύξει το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, στο οποίο τα απαχθέντα θύματα, με την πάροδο του χρόνου, αρχίζουν να δείχνουν συμπάθεια προς τον αιχμαλωτή τους.  

 

 

Confirmation Content

ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΤΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟ.

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

 

 

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.


Είμαστε μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που κινητοποιείται από την ελπίδα ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα διασωθούν από την δουλεία και θα βρουν αποκατάσταση. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της δουλείας στον 21ο αιώνα. Όλοι μαζί, δουλεύουμε για να ελευθερώσουμε τους σκλάβους και να μειώσουμε την ζήτηση.

Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΖΩΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ.

 

 

Το όραμά μας.

Πιστέυουμε σε έναν κόσμο χωρίς σκλαβιά. Εδώ και 10 χρόνια έχουμε αναλάβει δράση. Γιατί; Γιατί μέσα σε μία στιγμή ένας αριθμός μπορεί να γίνει ένα όνομα, μία τραγωδία να μετατραπεί σε νίκη, και μια πεποίθηση να γίνει δράση.

Ελευθερία. Είναι ο στόχος μας για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη.

 

Ο στόχος μας.


Η κατάργηση της δουλείας παντού, για πάντα.

 

 

 

 

 

Confirmation Content

Confirmation Content

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ.

   


ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΕ 17 ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Κάθε γραφείο μας έχει ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας. Από την μείωση της ευπάθειας στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων, μέχρι την προστασία και φροντίδα των θυμάτων, η ομάδα μας δουλεύει πάντα σε κάποιο μέρος στον κόσμο.   

Τα γραφεία μας:

 

A21 Country Locations: Costa Mesa, California. Charlotte, Dallas, North Carolina, Washington D.C., Madrid, Spain. London, UK. Oslo, Norway. Copenhagen, Denmark. Amsterdam, The Netherlands. Sofia, Bulgaira. Kiev, Ukraine. Thessaloniki, Greece. Cape Town, South Africa. Bangkok, Thailand. Pattaya, Thailand. Siem Reap Cambodia, Poipet Cambodia, Sydney, Australia.

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

Η ΛΥΣΗ ΜΑΣ.

   

Η εμπορία ανθρώπων είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο οργανωμένο έγκλημα στον κόσμο. Είναι πραγματικότητα, κρυμμένη μπροστά στα μάτια μας, και καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό κάθε έθνους και οικονομικής δομής.
Αλλά γι'αυτό υπάρχουμε - αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της δουλείας στον 21ο αιώνα για να φέρουμε αλλαγή.

Η στρατηγική μας, η καρδιά του οργανισμού είναι η Ενημέρωση, η Ταυτοποίση, και η Αποκατάσταση των θυμάτων.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

Προλαμβάνουμε το φαινόμενο της σύγχρονης δουλείας μέσω της ενημέρωσης, με εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ.

Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές και υποστηρίζουμε τις έρευνες της αστυνομίας, την αναγνώριση των θυμάτων μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1109, την δίωξη των διακινητών, τη νομική εκπροσώπηση των διασωθέντων στις δικαστικές διαδικασίες, και συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις και άλλες ΜΚΟ για την εξάλειψη της δουλείας σε κάθε επίπεδο.

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ.

Δουλεύουμε με τα άτομα που έρχονται στην φροντίδα μας εξατομικευμένα προσφέροντας τους πρόσβαση σε στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συμβουλευτική, δυνατότητα για εργασία ή και επαναπατρισμό, αν το επιθυμούν, ανάλογα με τις ατομικές τους ανάγκες.

   

Confirmation Content

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Confirmation Content

TheSsalonIki, GrEece

 

Γνωρίζατε ότι υπάρχει μια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα; Το νούμερο είναι το 1109 και σας επιτρέπει να κάνετε ανώνυμη καταγγελία, να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες μετάφρασης σε περισσότερες από 170 γλώσσες, να ζητήσετε βοήθεια αν βρίσκεστε σε κίνδυνο, ή απλώς να μάθετε περισσότερα για την εμπορία ανθρώπων.

 

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας online, κάντε κλικ εδώ.

 

Για κλήσεις από το εξωτερικό, παρακαλώ καλέστε στο: 0030-2310019880

   


 

Για να μάθετε περισσότερα για τη γραμμή 1109 ή για να κάνετε μια ανώνυμη

καταγγελία μέσω της ιστοσελίδας μας, κάντε κλικ εδώ.  

   

Confirmation Content

   

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

   

Ο ξενώνας μας στην Ελλάδα παρέχει 24ωρη φροντίδα σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων, η οποία συμπεριλαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προγράμματα αποκατάστασης ψυχικών τραυμάτων, εκπαίδευση σε βασικές ικανότητες, μαθήματα γλώσσας και υπολογιστών, καθώς και ποικίλες άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Επιπλέον, παρέχουμε παρόμοιες υπηρεσίες και σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων που μένουν εκτός του ξενώνα μας. Στόχος μας είναι η φροντίδα που παρέχουμε να είναι προσαρμοσμένη στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ατόμου.

ΝΟΜΙΚΑ.

   

ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Παρέχουμε στα θύματα εμπορίας ανθρώπων νομική υποστήριξη και τους καθοδηγούμε σε κάθε βήμα της δικαστικής διαδικασίας. Επίσης παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη και προστασία στα πρώην θύματα που επιλέγουν να καταθέσουν εναντίων των διακινητών τους. Μέχρι σήμερα έχουμε δει πάνω από 45 διακινητές να καταδικάζονται στην Ελλάδα.    

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Κάθε χρόνο η Α21 διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει το ευρύ κοινό, ωστέ να λάβουν δράση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Οι εκδηλώσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν από μαραθώνιους αγώνες και συναυλίες, μέχρι τη διεθνή εκδήλωσή μας που συμβαίνει κάθε Οκτώβριο: το Walk For Freedom. Για να μάθετε πληροφορίες για τις επερχόμενες εκδηλώσεις μας, επικοινωνήστε μαζί μας: info@a21.gr   


 

Confirmation Content

SAFE.

   

Το πρόγραμμα A21 SAFE PROJECT παρέχει φροντίδα σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Το πρόγραμμα SAFE παρέχει υποστήριξη στα πρώην θύματα σε κάθε στάδιο του επαναπατρισμού, από την προετοιμασία μέχρι την προσαρμογή στην τοποθεσία κατοικίας. Το Α21 SAFE PROJECΤ βοηθάει στην κάθε περίπτωση ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ξεχωριστές ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και να μειώσει τον κίνδυνο να ξαναυπάρξει θυματοποίηση.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ.

   

ΓΡΑΜΜΗ 1109 - Μέσω της 24ωρης Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε υποστήριξη στις τοπικές αρχές, συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με ύποπτη δραστηριότητα και περιστατικά εμπορίας ανθρώπων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

   

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης της Αστυνομίας, εκπαιδεύουμε αστυνομκούς και επαγγελματίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σε όλη την Ελλάδα, στο πώς να αναγνωρίζουν θύματα εμπορίας ανθρώπων. Επιπλέον, προσφέρουμε εκπαίδευση για τις μεθόδους ταυτοποίησης σε επαγγελματίες υγείας και προσωπικό ξενοδοχείων, όπως επίσης και παρουσιάσεις ενημέρωσης σε σχολεία και σε διάφορές κοινωνικές ομάδες. Κάντε κλικ εδώ για να ζητήσετε παρουσίαση/εκπαίδευση.

   

Confirmation Content

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Confirmation Content

 

ΛΟΙΠΟΝ, ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;


ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ.
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ.

 

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

 
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ The A21 Campaign, T.G. 12008, Thessaloniki, T.K. 54110 GREECE
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  (0030) 2310 537690
ΦΑΞ (0030) 2310 534769
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ INFO.GR@A21.ORG
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ A21.ORG/GR

Confirmation Content