Καταργώντας τη δουλεία
παντού, για πάντα.
 

Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.   

  

Η εμπορία ανθρώπων τροφοδοτεί την ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος και απειλεί την υγεία, την ασφάλεια και τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα στον κόσμο.

 

Η ζήτηση για φτηνή εργασία και σεξ στην Ελλάδα την καθιστά βασικό προορισμό για θύματα τράφικινγκ. Η Ελλάδα είναι γνωστή ως “το κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη”, καθώς είναι χώρα διεύλευσης και προορισμού για τα θύματα. Εξαιτίας της γεωμορφολογίας της και της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεντρώνει το 90% των περιπτώσεων παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Αυτοί οι παράνομοι πρόσφυγες είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες στην εμπορία ανθρώπων.

 

   

Confirmation Content

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Confirmation Content

 

 

   

 

Η εμπορία ανθρώπων είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εγκληματική βιομηχανία στον κόσμο, έχοντας κέρδη πάνω απο α €135 δισεκατομμύρι ευρώ κάθε χρόνο.

 

 

 

 

 

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

 

ΕΊΔΗ ΕΜΠΟΡΊΑΣ ΑΝΘΡΏΠΩΝ:

  
Εξαναγκαστική Εργασία


Ο εξαναγκάσμός ενός ανθρώπου να δουλέυει υπό αιχμαλωσία, με ελάχιστη ή μηδενική αμοιβή.Σεξουαλική Εκμετάλλευση


Ο εξαναγκασμός, η εξαπάτηση ή ο εκφοβισμός ενός ανθρώπου για να παρέχει σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή.Εργασία για Αποπληρωμή Χρέους


Εξαναγκασμός ενός ανθρώπου σε εργασία με χαμηλό μισθό για την αποπληρωμή υπερβολικά μεγάλου χρέους.Καταναγκαστική Οικιακή Εργασία


Εξαναγκασμός ενός ατόμου να εργάζεται και να ζει στο ίδιο μέρος, έναντι μικρής ή και μηδενικής αμοιβής.Παιδιά Στρατιώτες


Εξαναγκασμός ενός παιδιού να συμμετέχει στις ένοπλες δυνάμεις.

 

   

Confirmation Content

Confirmation Content

 
   

Confirmation Content

 

Μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στις περιπτώσεις που είχαμε στη φροντίδα μας:

Όταν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η εμπορία ανθρώπων, τότε έχουμε την δύναμη να σταματήσουμε αυτήν την διαδικασία.


1. Ψευδής υπόσχεση εργασίας 42,5%
2. Πώληση απο την οικογένειαy 10,7%
3. Εξαπάτηση από ερωτικό σύντροφο 9,6%
4. Άλλες 4,6%
5. Απαγωγή 4,4%
6. Εξαπάτηση από φίλους 4,3%
7. Ψευδής υπόσχεση μετανάστευσης 2,4%

Confirmation Content

 

ΕΝΔΕΊΞΕΙΣ ΕΜΠΟΡΊΑΣ ΑΝΘΡΏΠΩΝ

ΚΟΊΤΑΞΕ ΓΙΑ ΕΝΔΕΊΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΖΟΥΝ ΈΝΑ ΘΎΜΑ ΣΎΓΧΡΟΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΆΣ

 

•  Συνοδεύονται από ένα άτομο που τους ασκεί έλενχο, και δεν μιλάνε για τον ευατό τους αλλά κάποιος άλλος μιλάει για αυτούς.   

•  Μεταφέρονται από και προς την εργασία τους ή διαμένουν στον χώρο εργασίας τους.   

•  Δεν είναι σε θέση να κρατήσουν τον μισθό τους: παρακρατείται "για ασφάλεια". Στις περισσότερες περιπτώσεις το άτομο έχει κάποιο χρέος και δουλεύει για την αποπληρωμή του.   

•  Ήρθαν πρόσφατα στην χώρα και δεν μιλάνε την γλώσσα ή γνωρίζουν μόνο λέξεις σχετικές με σεξ ή εργασία.    

•  Μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις κακοποίησης, και ενδείξεις ότι το άτομο στερείται φαγητού, νερού, ύπνου και/ή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

  

•  Φοβούνται να μιλήσουν σε αγνώστους και στις αρχές, καθώς ελέγχονται στενά από τους διακινητές τους. Μπορεί να νιώθουν φόβο, κατάθλιψη και να έχουν υπερβολικά υποτακτική συμπεριφορά.   

Confirmation Content

 

•  Μπορεί να υπάρχουν μελανιές, ουλές και άλλα σημάδια σωματικής βίας και βασανισμού. Τα θύματα εμπορίας ανθρώπων συχνά ξυλοκοπούνται σε μέρη που δεν θα βλάψουν την εξωτερική τους εμφάνιση - όπως η περιοχή που είναι χαμηλά στην πλάτη.

 

•    Εξαναγκάζονται στην χρήση ναρκωτικών απο τον διακινητή ή καταφεύγουν σε αυτά για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με την βία και την σκλαβιά.

 

•  Μπορεί να είναι δύσπιστοι και καχύποπτοι. Ένα θύμα εμπορίας ανθρώπων μπορεί να συμπεριφέρεται με δυσπιστία σε κάποιον που προσφέρει βοήθεια ή που προσπαθεί να του/της κάνει συζήτηση.   

 

•  Μπορεί να έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο παρά την έλλειψη άλλων βασικών ειδών.   

 

•  Μπορεί να επιδεικνύουν αγάπη προς τον κακοποιό. Είναι πιθανό να έχουν αναπτύξει το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, στο οποίο τα απαχθέντα θύματα, με την πάροδο του χρόνου, αρχίζουν να δείχνουν συμπάθεια προς τον αιχμαλωτή τους.  

 

 

Confirmation Content

ΑΝ ΥΠΟΨΙΆΖΕΣΑΙ ΚΆΤΙ, ΚΑΤΆΓΓΕΙΛΕ ΤΟ.

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

 

 

Ο στόχος μας είναι να δώσουμε τέλος στη δουλεία.


Είμαστε μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που κινητοποιείται απο την ελπίδα οτι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα διασωθούν απο την δουλεία και θα βρουν αποκατάσταση. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της δουλείας στον 21ο αιώνα. Όλοι μαζί, δουλεύουμε για να ελευθερώσουμε τους σκλάβους και να μειώσουμε την ζήτηση.

Η εμπορία ανθρώπων καταστρέφει ζωές, αλλα η ελευθέρια θα έχει τον τελευταίο λόγο.

 

 

Το όραμα μας.

Πιστέυουμε σε έναν κόσμο χωρίς σκλαβιά. Εδώ και 9 χρόνια έχουμε αναλάβει δράση. Γιατί; Γιατί μέσα σε μία στιγμή ένας αριθμός μπορεί να γίνει ένα όνομα, μία τραγωδία να μετατραπεί σε νίκη, και η μια πεποίθηση να γίνει δράση.

Ελευθερία. Είναι ο στόχος μας για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη.

 

Ο στόχος μας.


Η κατάργηση της δουλείας παντού, για πάντα.

 

 

 

 

 

Confirmation Content

Confirmation Content

ΓΡΑΦΕΙΑ.

   


Δουλεύουμε σε 11 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάθε γραφείο μας έχει ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας. Απο την μείωση της ευπάθειας στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων, μέχρι την προστασία και φροντίδα των θυμάτων, η ομάδα μας δουλεύει πάντα σε κάποιο μέρος στον κόσμο.   

Tα γραφεια μας:

 

 

   

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

Η ΛΥΣΗ ΜΑΣ.

   

Η εμπορία ανθρώπων είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο οργανωμένο έγκλημα στον κόσμο. Είναι πραγματικότητα, κρυμμένη μπροστά στα μάτια μας, και καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό κάθε έθνους και οικονομικής δομής.
Αλλά γι'αυτό υπάρχουμε - αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της δουλείας στον 21ο αιώνα για να φέρουμε αλλαγή.

Η λειτουργική μας στρατηγική, και η καρδιά του οργανισμού μας είναι η Προσέγγιση, η Διάσωση, και η Αποκατάσταση ανθρώπων.

 

Η Προσέγγιση
των ευάλωτων και η μείωση της ζήτησης.

Αποτρέπουμε την σκλαβιά απο το να συμβεί κάνοντας ενημέρωση μέσω εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και προγραμμάτων εκπαίδευσης.

 

Η διάσωση θυμάτων και η απόδωση της δικαιοσύνης στους διακινητές τους.

Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές, για την υποστήριξη ερευνών, την αναγνώριση θυμάτων μέσω της τηλεφωνικής γραμμής μας, την δίωξη των διακινητών, τη νομική εκπροσώπηση των διασωθέντων στις δικαστικές διαδικασίες, και συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις και άλλες ΜΚΟ για την εξάλειψη της δουλείας σε όλα τα επίπεδα.

 

Αποκατάσταση πρώην θυμάτων και εξοπλισμός τους, ώστε να ζουν ανεξάρτητοι.

Δουλεύουμε προσωπικά με κάθε άτομα που έρχεται στην φροντίδα μας, προσφέροντας τους πρόσβαση σε στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συμβουλευτική, εκπαίδευση και επαναπατρισμό, βασισμένο στις ατομικές τους ανάγκες.

   

Confirmation Content

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Confirmation Content

 

Γνωρίζατε ότι υπάρχει μια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα; Το νούμερο είναι το 1109 και σας επιτρέπει να κάνετε ανώνυμη καταγγελία, να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες μετάφρασης σε περισσότερες από 170 γλώσσες, να ζητήσετε βοήθεια αν βρίσκεστε σε κίνδυνο, ή απλώς να μάθετε περισσότερα για την εμπορία ανθρώπων.

 

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας online, κάντε κλικ εδώ.

 

Για κλήσεις από το εξωτερικό, παρακαλώ καλέστε στο: 0030-2310019880

   


 

Για να μάθετε περισσότερα για τη γραμμή 1109 ή για να κάνετε μια ανώνυμη

καταγγελία μέσω της ιστοσελίδας μας, κάντε κλικ εδώ.  

   

Confirmation Content

   

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

   

Ο ξενώνας μας στην Ελλάδα παρέχει 24ωρη φροντίδα σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων, η οποία συμπεριλαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προγράμματα αποκατάστασης ψυχικών τραυμάτων, εκπαίδευση σε βασικές ικανότητες, μαθήματα γλώσσας και υπολογιστών, καθώς και ποικίλες άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Επιπλέον, παρέχουμε παρόμοιες υπηρεσίες και σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων που μένουν εκτός του ξενώνα μας. Στόχος μας είναι η φροντίδα που παρέχουμε να είναι προσαρμοσμένη στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ατόμου.

ΝΟΜΙΚΑ.

   

ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Παρέχουμε στα θύματα εμπορίας ανθρώπων νομική υποστήριξη και τους καθοδηγούμε σε κάθε βήμα της δικαστικής διαδικασίας. Επίσης παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη και προστασία στα πρώην θύματα που επιλέγουν να καταθέσουν εναντίων των διακινητών τους. Μέχρι σήμερα έχουμε δει πάνω από 45 διακινητές να καταδικάζονται στην Ελλάδα.    

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Κάθε χρόνο η Α21 διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει το ευρύ κοινό, ωστέ να λάβουν δράση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Οι εκδηλώσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν από μαραθώνιους αγώνες και συναυλίες, μέχρι τη διεθνή εκδήλωσή μας που συμβαίνει κάθε Οκτώβριο: το Walk For Freedom. Για να μάθετε πληροφορίες για τις επερχόμενες εκδηλώσεις μας, επικοινωνήστε μαζί μας: info@a21.gr   


 

Confirmation Content

SAFE.

   

Το πρόγραμμα A21 SAFE PROJECT παρέχει φροντίδα σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Το πρόγραμμα SAFE παρέχει υποστήριξη στα πρώην θύματα σε κάθε στάδιο του επαναπατρισμού, από την προετοιμασία μέχρι την προσαρμογή στην τοποθεσία κατοικίας. Το Α21 SAFE PROJECΤ βοηθάει στην κάθε περίπτωση ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ξεχωριστές ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και να μειώσει τον κίνδυνο να ξαναυπάρξει θυματοποίηση.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ.

   

ΓΡΑΜΜΗ 1109 - Μέσω της 24ωρης Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε υποστήριξη στις τοπικές αρχές, συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με ύποπτη δραστηριότητα και περιστατικά εμπορίας ανθρώπων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

   

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης της Αστυνομίας, εκπαιδεύουμε αστυνομκούς και επαγγελματίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σε όλη την Ελλάδα, στο πώς να αναγνωρίζουν θύματα εμπορίας ανθρώπων. Επιπλέον, προσφέρουμε εκπαίδευση για τις μεθόδους ταυτοποίησης σε επαγγελματίες υγείας και προσωπικό ξενοδοχείων, όπως επίσης και παρουσιάσεις ενημέρωσης σε σχολεία και σε διάφορές κοινωνικές ομάδες. Κάντε κλικ εδώ για να ζητήσετε παρουσίαση/εκπαίδευση.

   

Confirmation Content

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Confirmation Content

 

ΛΟΙΠΌΝ, ΘΈΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ;


ΚΙ ΕΜΕΊΣ. ΓΙ' ΑΥΤΌ ΈΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΜΕΡΙΚΟΎΣ ΤΡΌΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊΣ ΚΙ ΕΣΎ ΝΑ ΠΆΡΕΙΣ ΜΈΡΟΣ.
ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΚΟΥΜΠΙΆ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙΣ.

 

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

 
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Τ.Θ.10218, Τ.Κ. 54110, ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ, ΕΛΛΆΔΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  (0030) 2310 537690
ΦΑΞ (0030) 2310 534769
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ INFO.GR@A21.ORG
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ A21.ORG/GR

Confirmation Content