Η Α21 ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ
ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.
 

 

ΠΑΙΖΩ            

Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.   

  

Η εμπορία ανθρώπων τροφοδοτεί την ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος και απειλεί την υγεία, την ασφάλεια και τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα στον κόσμο.

 

Η ζήτηση για φτηνή εργασία και σεξ στην Ελλάδα την καθιστά βασικό προορισμό για θύματα τράφικινγκ. Η Ελλάδα είναι γνωστή ως “το κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη”, καθώς είναι χώρα διεύλευσης και προορισμού για τα θύματα. Εξαιτίας της γεωμορφολογίας της και της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεντρώνει το 90% των περιπτώσεων παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Αυτοί οι παράνομοι πρόσφυγες είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες στην εμπορία ανθρώπων.

 

ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Confirmation Content

Confirmation Content

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ.

   

ΠΡΟΛΗΨΗ

Η Α21 προλαμβάνει την εμπορία ανθρώπων μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης.

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η Α21 προστατεύει τα θύματα εμπορίας ανθρώπων μέσα από προγράμματα αποκατάστασης.

 

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ

H A21 μάχεται για τη δικαιοσύνη ασκώντας δίωξη στους διακινητές.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η Α21 συνεργάζεται με ανθρώπους σαν εσένα για να αγωνιστούμε μαζί για την ελευθερία.   

 

Confirmation Content

ΓΡΑΦΕΙΑ.

   

 

   

Confirmation Content

Confirmation Content

   

Confirmation Content

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Confirmation Content

 

Γνωρίζατε ότι υπάρχει μια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα; Το νούμερο είναι το 1109 και σας επιτρέπει να κάνετε ανώνυμη καταγγελία, να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες μετάφρασης σε περισσότερες από 170 γλώσσες, να ζητήσετε βοήθεια αν βρίσκεστε σε κίνδυνο, ή απλώς να μάθετε περισσότερα για την εμπορία ανθρώπων.

 

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας online, κάντε κλικ εδώ.

 

Για κλήσεις από το εξωτερικό, παρακαλώ καλέστε στο: 0030-2310019880

   


 

Για να μάθετε περισσότερα για τη γραμμή 1109 ή για να κάνετε μια ανώνυμη

καταγγελία μέσω της ιστοσελίδας μας, κάντε κλικ εδώ.  

   

Confirmation Content

   

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

   

Ο ξενώνας μας στην Ελλάδα παρέχει 24ωρη φροντίδα σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων, η οποία συμπεριλαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προγράμματα αποκατάστασης ψυχικών τραυμάτων, εκπαίδευση σε βασικές ικανότητες, μαθήματα γλώσσας και υπολογιστών, καθώς και ποικίλες άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Επιπλέον, παρέχουμε παρόμοιες υπηρεσίες και σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων που μένουν εκτός του ξενώνα μας. Στόχος μας είναι η φροντίδα που παρέχουμε να είναι προσαρμοσμένη στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ατόμου.

ΝΟΜΙΚΑ.

   

ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Παρέχουμε στα θύματα εμπορίας ανθρώπων νομική υποστήριξη και τους καθοδηγούμε σε κάθε βήμα της δικαστικής διαδικασίας. Επίσης παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη και προστασία στα πρώην θύματα που επιλέγουν να καταθέσουν εναντίων των διακινητών τους. Μέχρι σήμερα έχουμε δει πάνω από 45 διακινητές να καταδικάζονται στην Ελλάδα.    

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Κάθε χρόνο η Α21 διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει το ευρύ κοινό, ωστέ να λάβουν δράση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Οι εκδηλώσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν από μαραθώνιους αγώνες και συναυλίες, μέχρι τη διεθνή εκδήλωσή μας που συμβαίνει κάθε Οκτώβριο: το Walk For Freedom. Για να μάθετε πληροφορίες για τις επερχόμενες εκδηλώσεις μας, επικοινωνήστε μαζί μας: info@a21.gr   


 

Confirmation Content

SAFE.

   

Το πρόγραμμα A21 SAFE PROJECT παρέχει φροντίδα σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Το πρόγραμμα SAFE παρέχει υποστήριξη στα πρώην θύματα σε κάθε στάδιο του επαναπατρισμού, από την προετοιμασία μέχρι την προσαρμογή στην τοποθεσία κατοικίας. Το Α21 SAFE PROJECΤ βοηθάει στην κάθε περίπτωση ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ξεχωριστές ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και να μειώσει τον κίνδυνο να ξαναυπάρξει θυματοποίηση.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ.

   

ΓΡΑΜΜΗ 1109 - Μέσω της 24ωρης Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε υποστήριξη στις τοπικές αρχές, συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με ύποπτη δραστηριότητα και περιστατικά εμπορίας ανθρώπων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

   

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης της Αστυνομίας, εκπαιδεύουμε αστυνομκούς και επαγγελματίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σε όλη την Ελλάδα, στο πώς να αναγνωρίζουν θύματα εμπορίας ανθρώπων. Επιπλέον, προσφέρουμε εκπαίδευση για τις μεθόδους ταυτοποίησης σε επαγγελματίες υγείας και προσωπικό ξενοδοχείων, όπως επίσης και παρουσιάσεις ενημέρωσης σε σχολεία και σε διάφορές κοινωνικές ομάδες. Κάντε κλικ εδώ για να ζητήσετε παρουσίαση/εκπαίδευση.

   

Confirmation Content

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Confirmation Content

 

ΕΜΠΛΕΚΟΜΑΙ


Κάντε κλικ στα κουμπιά παρακάτω για να ξεκινήσετε

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

Confirmation Content

 
 
ADDRESS P.O. BOX 10218 TK 54110 THESSALONIKI, GREECE
PHONE 30 2310 537690
FAX 30 2310 534769
EMAIL INFO.GR@A21.ORG
WEB A21.ORG/GR

Confirmation Content